به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام سيداسدالله موسوی عبادی در حاشیه رونمایی از نرم افزارهای این مرکز در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به اين كه همه آثار اين مركز، اعم از مكتوب و ديجيتال، آثاری مرجع هستند، اظهارداشت: سايت دانشنامه مقالات مرکز دارای بيش از 10 هزار مقاله است كه روزانه بين شش تا 15 هزار متخصص به آن مراجعه میكنند و همچنين نرمافزار اين دانشنامه مقالات نيز توليد شده و در اختيار پژوهشگران قرار گرفته است.
وی در مورد روند توليد نرمافزار«فرهنگ موضوعی تفاسير» گفت: مركز فرهنگ و معارف قرآن تصميم گرفته بود كه 100 تفسير را به اولويت موضوعيابی و دستهبندی اطلاعات كند كه دوره اول آن حاوی 20 دوره تفسيری که شامل 10 دوره از اهل سنت و 10 دوره از شيعه، و مجموعاً در قالب بيش از 300 جلد كتاب است.
حجت الاسلام موسوی بیان داشت: از اين 20 دوره تفسير 45 هزار فيش تحقيقاتی توسط بيش از 20 محقق و پژوهشگر در طول مدت زمان ده سال تلاش پژوهشگران در سه جلد مكتوب كه 37 هزار آدرس را به 20 دوره تفسير لينك و مرتبط كرده است به ثمر نشست.
وی افزود: اين نرمافزار دارای 3 هزار عنوان اصلی است كه از «آب» شروع و به «يهود» ختم شده است.
حجت الاسلام موسوی بیان داشت: اين نرمافزار 16 هزار عنوان و موضوع فرعی دارد و زيرمجموعه آنها به 37 هزار موضوع فرعی دوم میرسد كه به 45 هزار فيش تحقيقاتی مرتبط شدهاند و اين فيشها هم به متن تفاسير مرتبط شدهاند.
رئيس اداره فناوری و فراوری اطلاعات مركز فرهنگ و معارف قرآن در پايان ضمن اشاره به اين كه دوره دوم اين كار با 15 دوره تفسيری مدتهاست آغاز شده است، عنوان كرد: متأسفانه اين كار به علت عدم تخصيص بودجه هنوز به پايان نرسيده است؛ كه اگر بودجه كافی به اين پروژه اختصاص يابد اين كار عظيم صورت خواهد گرفت و اميدواريم كه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه به انجام رسيدن اين پروژه را ياری كند.
انتهای پیام 313/17